Kallt

Huj så det är kallt där ute.

jag kom just in, efter en kväll på byn igen (: det var faktiskt kul. Fast kallt.
Det är faktiskt jätteskönt med helg nu. + att hela nästa vecka har 9orna prao, och där som jag ska vara så jobbar hon kväll :) så jag får sova länge varje dag ! ännu skönare :)
Idag hade vi ju moddaprov, och jag tror faktiskt att det gick riktigt bra :) Nu ska jag söka lite musik, och sedan ska jag se på videon på youtube. Bertils Semestertips ! :D Efter det ska jag lägga mig i sängen och titta på Friends. Skön start på helgen !
Nu far jag ! ska försöka blogga mycket imorgon, med mycket bilder !         

Godnatt! (:

Goder afton

Nu är det då kväll igen då jag skriver. Skoldagen gick åt till studiebesök med klassen. Vi var först till Axxell, Brusaby. Helt intressant. Efter det for vi till Kimitoöns gymnasium. Också helt intressant. Efter det kom vi hem. Jag var hemma prick halv 3 idag, eftersom jag steg av vid vägen. Idag har jag hunnit öva på moddaprov som vi har i fredag. Det betyder att jag har lite mindre att läsa på imorgon. Annars har jag inte gjort så mycket. Sjungit karaoke. :) Nu ska jag se ett avsnitt av Friends innan jag ska sova.
Godnatt !
Alina, vår whippet (:
Alina, vår whippet (:


För länge sen


Hejsan

Nu var det alltför längesen jag senast skrev, men det har varit en fullsatt helg, så jag har inte hunnit :) På fredagen var jag ute med kompisar, och som jag hade gissat, så joo. Snökrig var det ;) men jag var inte helt med, för pojkarna var ganska hårdhänta så ;) jag, W & J gömde oss bakom 2 träd istället :D nåjoo, jag orkar inte skriva om vad som hände på fredagen exakt, men det var kul iaf :)

Lördagen var jag först till Åbo med mamma, I ochJ. M & I for på hundutställning så jag och J for in till stan :) jag hitta lite fina kläder. Efter stanrundan for jag hem till J, där åt vi lite mat och så bara var vi :P Efter det kom M o I efter mig så for åkte vi hem :) när jag kom hem fick jag ganska brådis för jag skulle på tjejkväll till W. Men jag hann, fast jag blev lite sen ;) där gjorde vi och åt Tortillas, och så såg vi på film :P sedan kom också 2 pojkar dig, M<3 och A ;D vi såg på filmen, fast sen tyckte vi den var så dåligt så vi böt ;D men vi orkade inte se den heller så vi böt igen, och när den tredje var slut ( den var kanske 15 min ) så for vi ner till "källaren" där vi skulle sova :) vi hörde på musik och talade där :P sen när pojkarna och J hade farit hem, så var det bara jag, J och W kvar. Vi fotade, skrattade och hörde på musik m.m :D det var skitkul ! De andra två somnade typ halv 2-2 tiden, men jag låg vaken till kl.04 !! nåjoo, sen somnade jag nog :)

Söndagen slappade jag bara :)

Idag försov jag mig till skolan ! skolan började 08.30 men jag kom till 09.00 :D läraren sade bara när hon öppnade dörren - "Nu har du också vaknat" :D Haha

Nåjoo, lite otur hade jag idag, men det är bara som vanligt ;)
Nu ska jag fara och se på Ugly Betty ! och efter det kommer det Desperate Housewives ! :DD

Men jag har ingen bild, men imorgon sätter jag nog :)

Godnatt !

Ut

Hejsan,
nu ska jag snart fara ut i snön. :) eller ner till byn/slaggis, men man är ändå mest ute på fredagar :P slaggis är bara ett ställe man far in en stund till :P Jag väntar bara att en kompis skall skicka meddelande,så att jag kan starta. :)Nu har vi i alla fall jättemycket snö här ! 1 m? mera ? jag kan inte riktigt med mått ;)
Nej nu måste jag fara !
Skriver ikväll när jag har kommit hem !
Ha en bra kväll :)
Hej !

Aerobic :)

Go kväll !
Nu har jag nyss kommit hem efter en timmes aerobicträning i motionshallen :) efter det gick jag hem. Det snöar helt fullt här. Vi har kanske 10cm snö? i alla fall. När jag gick på lansvägen hem, så mötte jag såklart en snöplog, och den kom emot mig. Den hade en bil efter sig. Sen kom det tillika en bil bakom mig också, så snöplogen och den bilen som var bakom mig, var tvugna att stanna, så att jag kuna gå över vägen till andra sidan, så att allt snö inte skulle stritta på mig, från snöplogen. Förstår ni ? :D Idag har jag inte gjort något extra. Bara varit :P syster J kom hem idag också :)
Nu ska jag snart gå och sova, måste stiga lite tidigare upp imorgon, eftersom jag ska gå imorgon till skolan när det är så mycket snö :) Det kommer säkert vara världens snökrig ute på byn ikväll. :P och säkert i skolan på rasten också ( före lärarna har kommit ut. Vi får inte kasta snöbollar alls ! fast det är ett HÖGSTADIE )

Nu.> godnatt !

Hejsan

Usch vad jag är trött idag. Skoldagen var inget extra, som vanligt. :P bara att vi hade matteprov. Det gick väl som det alltid går, helt okej :) Nu ska jag snart läsa mina läxor. För ikväll ska jag vara tidigt i säng. Är så trött :P Nu ska jag fara.

Hejdå : )

Håll i mössan !

Morjens !
Nu ska jag blogga igen, efter dagen :) jag for ju till frissan sen, och ni kan ta det lugnt ;) jag klippe inte mitt hår kort eller något :) jag toppade bara och fixade min panlugg :) Nervägen till frissan var jobbig. ! Det blåste/blåser för fullt ! :P jag cyklade ner, och jag blev bokstavligen och cykla på stället ! :P Så är det på landet ! :D i alla fall, min mössa tänkte blåsa iväg också ;) Innan jag for till frissan for ett snabbt varv in till biblioteket :) där lånade jag om en bok jag läser på lästimmarna i skolan. " Ett ufo gör entré" skriven av Jonas Gardell ! :D den är asarolig :D jag satt och skrattade för fullt idag på lästimmen jag, fast det är meningen att det ska vara tyst ;) men som tur var, så var inte vår lärare i klassen just då, för hon försvann i ungefär ,30min utan att säga vart ? jag vet, vi har en konstig skola med konstiga lärare & regler :)
När jag kom hem från frissan fortsatte jag läsa på matteprovet vi har imorgon :P inkluderar bl.a. Pytagoras sats. Jag tycker inte om matte :) men, man kan inte tycka om allt ;)

Nu ska jag sätta in en bild, sen ska jag gå och fortsätta läsa :) sen sova :) fast det kanske kommer Top Model 11 nu ?? :O Gosh, nu far jag ! Skriver imorgon !


Studiebesök

Goddag, eller rättare sagt, God Kväll :D

Idag alla vi 9or varit på studiebesök i Pargas och Åbo :) Orkar inte kommentera skolorna, men helt intressant :) I Åbo hade vi också lite fritid :) då gick jag, T, J & E först på cafe Aschan :D åt lite smått :) efter det gick vi bara omkring i Hansa. Träffade syster J och hennes kompis L. Jag köpte 2 par örhängen :) ett par stora svarta från Only, och ett par vita " pärlor" ( ser ut som godis) från Glitter :)

Imorgon ska jag till frissan, några tips? tänkte kanske klippa upp det ganska mycket där "uppe på huvet" men får se :) kan hända jag bara toppar och fixar panluggen ? jag gillar min längd nu så :) men skicka gärna tips ! :D

Nu .> Ugly Betty ;) efter det Desperate Housewives

Sen -> sova :D

Godnatt !

Ps. Förlåt, ingen bild.

Kakor.... :))

Hejsan,
nu ska jag äntligen stoppa in lite bilder :)

Jag & doggen Alma på isen :)


En bild från när jag var hos J & V. Den här bilden är från deras treenikämppä / studio ;)






I skolan på vår " huslig ekonomi" timme, så hade vi bakat jättemånga olika kakor som vi  ( hela klass 9 ) sedan bjöd lärarna på. Här är några bilder av dem :) eftersom jag var den enda med kameran med, fick jag ta bilder. :)









Sådär :) här är dagens bilder :)

Nu ska jag gå och se på en Robert Gustafsson film. Antingen Jag ä´ inte bitter, eller Fullpackat. Tack vare en kompis som sitter och ser på en film, och sa att jag skulle också se, så måste jag nu också se på en film av Robert Gustafsson. :) Han sa att jag skulle se Fullpackat, så det får bli den ;)

Imorgon ska jag till Motionshallen här i Dalsbruk, med mina kompisar. Där är sählymatcher på gång ;)

Nu far jag !
Hejdå ! :)

Kvällen :)

Hejsan
Nu har jag för en halvtimme sen kanske, kommit in :) Jag har varit i slaggis, vår ungdomsgård. Där såg jag mest på Tv med M<3 ;) Pratade också med lite kompisar, men jag var så trött, att jag nästan låg och sov på M´s mage ;D klockan 9 ungefär gick jag min kompis T<3 och R hem ;P fast vi for ju alla åt skilda håll förstås ;) riktigt kul :)

Imorgon ska jag till skolan, och sen på kvällen är det föräldramöte i skolan. Några skolor från Åboland kommer och berättar om skolorna till oss, så jag ska dit och lyssna :) Mera vet jag inte.

Nu ska jag printa ut en bild påå tjädern, vi har haft här på vår gård :P efter det och sova ? Var alldeles för trött idag :S

Förlåt att jag inte har stoppat upp några bilder, men jag ska sätta en nu :)











Nu far jag och sova !
Good night !

Roligt

Jag hade ju satt upp ett inlägg tidigare med två länkar till youtube med. Men de funkade inte att klicka på, så jag gör ett nytt försök nu :)

" I don't like you mommy "

" Gonna kick his ass "


Vitsi va gulligt roliga :DD  Ni MÅSTE se på dem ! :D

Haha :D

Men nu -> sova ! ;)

skriver imorgon :D

godnatt !

Städat.

Idag har jag varit väldigt duktig.
Jag har nämligen städat. Alla skrivbordslådor !
De var fyllda med en massa skräp.
Men !
Jag hittade faktiskt gamla klassfoton, och jag satt och
fnissade ( läs:gapskrattade) åt hur man har sett ut :D
det var skitkul ! :D
sen när jag är typ 65 år gammal kan man dra fram dom, och förlänga sitt liv,
för "ett gott skratt förlänger livet" !  heter det ju :D

Jag har inte gjort så mycket idag.
Jag sov faktiskt till 12.40 ! :O
Konstigt... jag sov inte så länge på hela lovet. :P
Efter att jag hade ätit morgonmål och sånt, så gick jag ut och gå :)
Sen kom jag in, och hörde på musik, och sjöng.
Sedan började jag städa.
Jag har faktiskt också spelat Nintendo 64, Diddy Kong Racing !
Och jag spelade också mot syster A !
Kan ju lätt säga, att jag är bättre ;)
Nu ska jag packa skolväskan/gymppakassen. :)
Vi skulle skrinna imorgon på gymnastiken, men jag tror inte det blir till så myckert, eftersom det regnar här nu -_-
Dit for den vintern !
Fram med vårkläderna !
Nu när det en gång har regnat bort, och man blir deprimerad för det,
tycker jag att det lika bra kan vara slut på vintern. :P

Nu slutar jag skriva, godnatt !

En tid sen !

Hejsan
Nu har jag inte skrivit på en tid igen, men jag har inte hunnit :P har hänt ganska mycket de två senaste dagarna. Torsdagen kan man säga att vara otursfylld i alla fall ! Håhhå :P Först i skolan så skulle en kompis laga ett armband av en "plastrem" som man spänner fast olika saker med. Och när jag hade det på handen skulle jag lösa upp det lite, men det gick tvärtom. Jag spände det istället, och då blev det alldeles för spänt, så hela handen blev röd, och det sved. Jag måste ta saxen och klippa bort det, och efter det hade jag märke efter det, hela dagen. Har ännu ett litet märke :P Nåväl, hemvägen från skolan gick bra. Ingen otur då. På kvällen gick jag ut och gå med mina kompisar J & T. Jag hade tagit hunden med ( Alma). Vi gick först till butiken och efter det till rinkken, för där var några kompisar :) när jag sedan stod och talade med J där, och hade alma i kopplet i handen, så mittiallt börjar alma springa i full fart, vilket gjorde att jag FLÖG efter, men jag lyckades hålla mig stående. När jag sedan "åkte" bakom Alma, så såg jag var det var som gjorde att alma hade börjar springa. Det var en RÅTTA. ( eller en sork eller mus, vet inte riktigt säkert, men i mina ögon var det en råtta ;) ) Jag släppte taget på kopplet när jag såg det där äckliga djuret, och sedan kom en pojke på klassen dit till det där djuret, och förde bort det, för det hade dött :P Den blev säkert mera rädd för mig, eftersom jag sedan fick veta att jag hade skrikit som i en mikrofon ;D och alla på hela isen blev tysta när jag börja skrika. kul -_- ;) nåväl, sen hade jag inte vattenfast mascara på mig heller, och det snöade, så man blev alldeles våt, vilket resulterade i att jag såg ut som att jag hade drakit med kolbitar under ögonen. Svartsvartsvart som bara rann. :P Sen ville jag fara hem, så jag började gå hem, och såklart kunde det inte sluta sämre än att när jag skulle höra på musik och skulle ta fram hörlurarna till kamera MP3n, så trillade det där mjuka som man brukar ha på, i snön,.Såklart var ju det där "skyddet" vitt, så jag hittade inte det. :P


Gårdagen
Igår hade jag inte otur alls ! :P inte så mycket i alla fall, som dagen före ;P men kanske lite :P I skolan kom alla som var på isen ihåg den lilla incidenten som hände. Så nu kan jag också kallas råttan ;P men i alla fall. :D Efter skolan så for jag och T<3 till planen :P och sku vänta på R & M, men de hade sprungit till Sport & Fritid, så vi for hem ;D sen när jag kom hem fixa jag lite här, och kl.17.30 började jag gå neråt, för att möta upp T :) sedan gick vi ner mot plan, och väntade på M & R som hade varit och spela hockey ;) när dom kom, så ville dom till R´s kämppä och duscha, så vi for dit, och vänta utanför, men sen tog det så länge så vi gick därifrån ;D Jag och T for ner till byn för att möta upp J :) sedan gick vi nog alla bara omkring :) När J for hem, for jag och T med upp med R & M till R´s kämppä :P där såg vi på TV och talade :) Sen var klockan mittiallt 23.15, och de for hem :) jag och T började gå hem, och ungefär 23.40 var jag hemma :)


Idag har jag varit ute och skrinna, och nu sitter jag här :) Ikväll ut igen :) men nu ska jag gå och äta ! ;)

Hejdå :)

Idag :)

Idag var första dagen på vårterminen och första dagen i vår nyrenoverade skola :) Mediateket och matteklassen är finast ;P tycker jag :D fast nog är hela skolan snygg :) fast nedre våningen är inte helt färdig :P men det är räknat att bli klart till efter sportlovet tror jag :) Men iaf, dagen var riktigt bra :) fast ändå jobbigt att veta att alla prov snart börjar  :S usch, fast vi har mycket extra också vi 9or :) studiebesök, hemliga resan, extra program de två sista veckorna, prao...  Nåjo :)
Ikväll ska jag fara ut med mina kompisar. Antingen ut och gå eller och skrinna på rinken eller på träsket här nedanför mig :) men ut i allafall :D

Oj, nu börjar Päivien... Måste nog se på det. Eller nej, jag går och ser på det kl.16.30 för då har det hunnit hända lite, + att det ändå är en halv timme kvar ! :D smart va ? ;) eftersom jag abra ser på det p.g.a. beroende så kan jag lika gärna skippa första halvtimmen !

Skriver kanske senare :D 

 

Hos syster 3 :)

Hej.
Jag har inte skrivit nu på en liten tid igen, men jag har både glömt och inte orkat. :P men nu skriver jag. På söndagen for jag till syster J Och VP med A och M. Först for vi alla 5 och bowlade, och det var jättekul. A´s M var roligast  för att han blev så otroligt arg/sur för att han inte fick de bästa poängen när han bowlade. Han svor och gick omkring och var sur, och önskade att det skulle gå dåligt för alla andra ! :D fast sen i slutet blev han glad för då började det gå bättre för han. Jag blev näst sist ;)

Efter bowlingen for jag iväg med V och J till deras treenikämppä, eller studio ;) dom visade sin sång och så fick jag vse hur V fixar låtar. :) det var kul. Efter det gfor vi och hyrde film, Get smart, och efter pizza till Kotipizza :) När vi kom hem pt vi och såg på filmen.  Sen såg jag och J på friends och sedan gick vi och sova.

Igår for vi till stan och shoppa. Jag köpte en tröja från Gina Tricot, och en t-skjorta från JC, Crocker. :)  Mamma och Pappa och lillebror I kom sedan in till stan och när vi var kalra där for vi till J och drack kaffe. :) Sedan for vi hem. :)

Nu ska jag snart klä på mig, för jag sitter i pyjamas ännu. :P men vadå ? det är ju sista lediga dagen, för imorgon börjar skolan igen -_- usch ! Nåjoo. Kan väl trösta mig med att det är sista terminen i högge ! :D

Nu -> klä på mig
Sen> Ut o gå !

Hej  !



En bild från hur det gick åt oss alla någongång under bowlingen. Dvs. klotet ( ? ) for direkt på sidan om alla käglor :P


Bilder från isen


Nu sätter jag in bilderna jag tog på isen idag :)




   



 mitt hår blev fruset :P







Jag tog självklart flera bilder, men jag sätter upp dehär :)
Klicka på dem så blir de större :)



Januari 2009 :)

Jahapp. Då var det 2009 då :D jag tycker att 2009 ser snyggare ut en 2008 ;D
i alla fall, nu har det blivit vinter här. Det var -20grader här i natt, och i morse var det -14, nu är det typ -12 :) Jag ska just fara ut och gå på träsket ;P det låter som att jag ska gå på vatten, men det är ju "stadiger" is på nu, så det håller att gå på :D kanske jag ska skrinna också, men jag ska i alla fall fota :)

Igår var jag till kusin vitamin, men mina systrar, för vi skulle spela Guitar Hero. :D Vi for dit kl.12 och mina syskon for hem typ kvart före 1, och jag stannade hos han och spela till kl.16 !! :D jag gick från att ha fått 70% på en låt, till att jag efter 4h fick 97% ! :D

Ikväll ska jag kanske ut med kompisarna, eller till en kompis som också har Guitar Hero World Tour, fast han har både trumsetet och mikrofor och allt ! :) kul !

Nu ska jag sätta nya låtar till kamera MP3n, och sedan ut o gå på fruset vatten ;)

Skriver senare, och då sätter jag upp bilder !

Hejdå :)

2009

Nu är det 2009 ! och har varit det i en timme och en minut (nu)

GOTT NYTT ÅR :D







RSS 2.0