Roligt :D

Jag måste bara sätta upp dehär videona hit :D skitroligt och gulligt :D

http://www.youtube.com/watch?v=UCOPNuuGeKA


http://www.youtube.com/watch?v=E8aprCNnecU&NR=1


Yes Man

Nu har jag just kommit hem från Åbo. Eller jaa, för en halvtimme sen kanske? Man kan ju säga att det var en systerkväll, eftersom vi alla systrar var på bio tillsammans :) Först hade vi tänkt oss att se på den nya filmer Australia, men vi ändrade oss och såg på Yes Man istället.  Den filmer är sjukt rolig ! :D man skrattade så att tårarna sprutade, och det är sällan det finns någon film som man påriktigt kan skratta för fullt. :D men det märktes nog att det var ganska många finnar som inte tyckte att det var roligt, för när jag började lyssna till hur många som skrattade, så lät det som att det bara var vi fyra systrar som såg det roliga som hände i hela filmen. :) Det var en jätterolig kväll  ! :) så tack :)


Nu har jag i alla fall fått flunssan. Halsen är lite hes, snuvan rinner, och jag fryser men har ändå varmt. Bara jag inte får feber ! allt annat, men inte feber ! o kanske ögoninflammation,öroninflammation och .... jaa, bara det ändå inte blir värre får jag väl säga ;)

 inte så bra bild, men en rolig scen från filmen. :)






 
- Stör jag dig?
- Nej, jag bara hänger!
:D det var roligt ! :D


Nu ska jag snart sova, men skriver imorgon :)





...

Jag tror jag håller på att bli sjuk =/ jag har "febervärk" i kroppen och nyser som om jag skulle få betalt. Halsen börjar också bli sjuk, så jag får väl någon hemsk flunssa snart då =/ till nyår och allt.... usch.
Men något kul ska jag väl också skriva hit :) ikväll tror jag att vi skulle åka till Åbo på bio. :) så det blir kul.:)

Jag orkar inte skriva nu mera, så jag sätter upp en bild på doggen istället :)

 

Ute

Hej,
nu har jag just kommit in. Jag har varit på byn här tillsammans med min kompis J. Det var skitkallt, men kul :) vi gick mest omkring och planerade nästa fredag. Och skrattade ! men det gör vi alltid :D Nu ska jag inte göra någonting mera tror jag. Kanske se på film ? får se.

Här kommer i alla fall en bild.





Bilder








Här är några av mina favoritbilder jag någonsin tagit med min kamera :)
Ja, det finns is här, men ingen snö. Fastän jag saknar snö, så är is jättefint, och fint att fota :)


Julen

Nu var julaftonen över. Det var JÄTTEGOD julmat, men det är alltid så att man inte orkar äta, fast man har tänkt att " ojj vad jag ska äta mycket". Sen är man ändå mätt efter första portionen. :P men ,idag har jag i alla fall ätit :D Efter att vi hade ätit mat och druckit kaffe så dansade vi ringdanser, för att försöka "locka" julgubben till oss, och det lyckades ! :D Han kom, och lillebror I var jätte"jännä" :D Det var jättemassor med paket, och just när man tänkte att nu är det slut, så man äntligen får börja öppna, så då dök det upp 2 lådor till med paket. :)

Jag fick jättefina presenter. Bl.a. Britney Spears nyaste skiva, Circus, som jag har pratat om här på bloggen :) den är faktiskt bra. :D Jag fick också kläder, dvd-filmer, vantar och mycket till som jag inte orkar skriva hit ;)

Idag var vi hela familjen ut och gå, och nu har vi ätit och spela ett spel jag fick i julklapp. Helt hysteriskt heter det, och det spelet är nästan ett måste, för alla familjer  ! det är jätteroligt ! :'D

Nu ska jag äntligen ladda upp några bilder jag har tagit under julen :)









Dagen före den stora dagen

Idag är det dagen före den stora, efterlängtade dagen, JULAFTON. Jag tror jag ha ändrat ( växt upp?) för att jag väntar mera på julmaten än på paketen. :P jag är ett matvrak. ;) I alla fall, nu har jag just torkat damm från alla hyllor i rummet. Och det är många hyllor. Tidigare idag torkade jag också golvet, och städade undan från skrivbordet. Nu återstår egentligen bara att packa in paketen. :) det är alltid roligt ! :) Igår var jag in till stan med A och M. J var också med. Eftersom jag inte hade köpt ett enda paket förrän igår, så var det enda jag tänkte på att jag måste hitta paket till alla. 

Jag kom just att tänka på att, det blir ju ett nytt år snart ! 2009 !! gosh vad tiden går snabbt. Det här året har minst sagt varit händelsefyllt. Det har hänt massor åt mig. Det roligaste/konstigaste är att jag tycker att det känns som flera år sedan jag gick på 8an. Det var så annorlunda när jag gick på 8an. Men nu på 9an är allt så mycket annorlundare. Men samtidigt mycket bättre :D
Men nu måste jag göra något annat. 

Morjens. ! :)


helgens fortsättning

Godmorgon.
Jaha, då var fredagen över. Roligt var det . :) Ungefär klockan 18.30 for jag och S och W ner till J's. Därifrån gick vi sedan ner till slaggis. :) Sedan gick vi omkring på byn, Flickorna for och köpte pizza till Portside, som de sedan åt utanför S-market. Efter det for vi till slaggis och var där. Sedan for jag och J ut utanför slaggismed M och hans kompisar, och stod där ganska länge. När M for hem, for jag, W, S och J hem till mig :) eftersom de skulle sova här :) Vi skrattade, skrattade och skrattade :D och sprayade håret ;) kanske sätter upp lite foton senare idag :) Det vi skrattade mest åt var åt ett youtubeklipp. Gå in och sök på Sean Banan, snabbfrågor, på youtube ! :D " Lotta eller Hans? " "- Kött fyy faaan, öööh, Hans, hehee :'D Voivoi :Di allafall efter det, åt vi lite, och sedan skulle vi se på film. Vi hann inte så långt innan vi ville sluta se på den. Sedan började vi bädda... Innan vi visste ordet var, var klockan redan 03 ! men nej, vi kunde inte somna, så vi låg och pratade till klockan 03.30 ! det konstiga är, att jag är inte alls trött idag heller ! :D och det är roligt :D jag hatar att vara trött.

Ikväll, ska jag först på luciauppträdande,

Hejsan

Nu är det fredag. Idag fick vi jullov ! :D jätteskönt ! jag for till skolan till kvart före 8, eftersom vi vänelever skulle öva lite. Efter det, så for vi lucior upp till kyrkan, för skolan skulle dit, och vi skulle uppträda för dem. DET var nervöst, om någonting. Men bra gick det :) det gick nästan bäst idag, eller nej. Bäst gick det i kyrkan :) Anyway, efter kyrkan for alla elever ner till skolan, och där blev det betygsutdelning. Jag blev faktiskt jättenöjd :D ett ämne hade stigit från 8 till 9 :D nåjoo, efter betygsutdelningen for vi till den nya hallen här i Dalsbruk, Brukshallen, som den ska heta :) Där hade vi vänelever vårt program :) det gick riktigt bra.:) efter det dansade hela skolan ringdanser. Lasse går i ringen, Bongo och Bolognesen. Efter det blev det julgröt, och sedan fick vi fara hem :D

Ikväll blir det slaggis med kompisarna. Efter det kommer det ett par tjejkompisar hit och sova :) imorgon ska det också komma hit lite kompisar, hur många, det får man se ;) Nu ska jag diska :D

Tjingis :D


Dagen


Det är så konstigt med mig ! jag säger alltid att jag ska skriva mera, men sen gör jag det ändå aldrig. Kan det vara så att jag börjar bli gammal ? :O 

I alla fall,
idag har jag inte gjort någonting ! :D förutom datan, och ett luciauppträdande i Labbnäs (: Jag och J och E hade jätteroligt åt en sak där idag :D Haha :D voivoi, :D Imorgon blir det luciauppträdande igen ;P på fredagen så har vi uppträdande för HELA skolan ! -_- usch ! :P + att efter det har jag och den andra tärnan tillsammans med de andra vänelverna i vår skola ett program i skolan. Sen skall också hela skolan dansa ringdanser, och det tycker inte jag om :P men nog ska det väl gå bra ;) efter det blir det JULLOV :D ojj så skönt :)

Nu ska jag gå och lägga mig i sänger och lyssna på musik. Mera specifikt, Britney Spears (:

Ska försöka skriva mera imorgon ;D hejdå :)

Skägget i brevlådan

Jag måste säga att jag tycker jättemycket om SVT's julkalender i år ! :D skägget i brevlådan :D Den är jätterolig :D och lite spännande samtidigt ;D PERFEKT för mig :D Av de tre huvudpersonerna, Lage, Rene och Klas, tycker jag bäst om Klas :D Jag har inte missat många avsnitt ur den här julkalendern.
Nog tjatat om julkalender. Nu ska jag prata om Brittans nya album ! Det nya albumen är skitbra ! Hon har lyckat jättebra ;D tycker i alla fall jag :D Alla låtar, gör att man får " fiilis" :D och man vill bara upp och dansa, och sjunga med :D PERFEKT :D
några av hennes bra låtar är :
Out from under
Circus
Kill the lights
Radar
Blur
Nu från allt det här, till något helt annat. :) Vårt luciauppträdande gick helt bra idag, och som tack fick vi en godisask :D Nu ska jag sätta nya Bripmey musik till min kamera :) jo, du läste rätt. Min kamera innehåller en MP3 :D Älskar den <3



Längesen...

...jag skrev riktigt ordentligt. Orsaken är som oftast för de flesta, att man inte har hunnit. Det stämmer även in på mig. Jag har verkligen inte hunnit. Det har varit luciauppträdanden hela tiden, så man har haft det, både under skoltid och efter skolan. Imorgon har vi igen efter skolan uppträdande. Det är faktiskt jätteroligt, och någonting man kommer att minnas hela livet ut :) Vi fick också väldigt fina armband från Andelsbanken idag, för att vi var där och uppträdde idag. :) av Ämbetshuset fick vi en tomte. :) Nu ska jag chatta en stund, sedan ska jag titta på Desperate Houseviwes. :) I fredag har vi julfest i skolan :D JESS :D ÄNTLIGEN ;D ska bli så jäkla skönt  :) efter skolan tror jag att vi har vårt sista luciauppträdande. Sedan kommer kanske M till mig, och sedan blir det väl slaggis :) på lördag, ska jag bara vara :D o liakdant alla dagar framöver ;) fast lite julstress kommer ju med på köpet :) Nu ska jag sluta skriva, och gå och titta på TV :) imorgon ska jag hinna skriva lite mera, OCH sätta in en bild :)

Hejdå :o)

Hej

Nu har jag just kommit hem från våra första luciauppträdanden. Det är bara kröningen ikväll kvar :P och sen på fest i Furulund efter det. Men såklart har vi flera uppträdanden i veckan också :) Nu ska jag inte skriva mera, utan jag ska gå och vila, för snart måste jag åka iväg igen. :)

Hejdå :)

Hejsan

Idag har det varit minst sagt bråttom.Efter skolan till läkaren. Efter läkaren till ämbetshuset med alla som är med i luciatåget i år, dvs. jag och 2 andra :D men i alla fall, efter att vi varit i ämbetshuset for jag efter I till dagis :) Sen hem för några minuter och sen kom vår luciasånglärare efter mig och de två andra :D Sen åkte vi upp till Dragsfjärds kyrka och övade, efter det till Furulund och öva. :) gick helt bra i kyrkan, men i Furulund gick det inte lika bra , inte för mig i alla fall. :P

Imorgon ska jag först vara hemma o ha lekar, för min lillebror har kalas då :) så jag ska ha lekar för han och hans kompisar :P  Jag har inte fotat några bilder nu, så det blir ingen bild idag. Men imorgon :)

Nu ska jag gå  och sova. Eller höra på musik i sängen, sen sova :D

Godnatt, ha de bra :)

Onsdag

Hej
Jag vet. Jag har inte skrivit idag, men jag har faktiskt nästan glömt bort det. Men NU skriver jag. :) Idag har jag hunnit  med ganska mycket. Efter skolan var jag på luciaövning. Det börjar närma sig, så lite nervös kanske man är. :) Men spännande ska det bli. :) När jag kom hem, for jag på datan och chattade mest. :P Efter det kom det Päivien Viemää, som jag måste se nu, för jag har inte sett på det på säkert en vecka, och tro det eller ej, det har faktiskt hänt ganska mycket ! ! :) så nu kan jag börja se igen, innan jag tar en ny paus. ;) Nu på kvällen har jag pysslat ihop julkort tillsammans med syster A och lillebror I :) Kul :) mitt första kort, blev dock en katastrof ;) så det skickas ingenstans :P Nu ser jag lite på TV, och snart ska jag gå och sova, för jag känner mig febrig ännu. :( Jag tog faktiskt bilder på julkorten jag gjorde, fast jag fotade inte "katastrofkortet" :D

Vi fick veta vad vi fick för vitsord i biologiprovet idag, ! :) JAG BLEV JÄTTENÖJD :D

Här kommer bilderna på julkorten :)







De här två korten gjorde jag :)

Nu ska jag gå och sova. :)

Godnatt !  skriver imorgon :)

Tisdagen

Hej,
Nu har ännu en dag gått. Det bästa med den här dagen är att vi hade det sista provet på höstterminen ! på tal om skönt :D o en annan bra sak var att det var det sista biologiprovet vi har på hela nian. Tiden går... Idag gick jag först ner till byn och gick lite där. Var bl.a. till biblioteket. Jag lånade ingen bok. Efter det gick jag till mammas jobb. Sen kom jag hem med henne. Här hemma for jag på datan först. Sedan började jag laga mat. eller jag skalade potatisen och lagade fisken i ugnen. Gott blev det, men med min otur så hällde jag ut grädden i diskhon istället för i formen. Fråg inte hur och varför men så gick det till. Maten blev i alla fall god. Senare såg jag på en film " På Smällen" som jag fick låna av M & E. Den var riktigt bra :) Nu sitter jag här och chattar och hör musik.

Imorgon ska jag på luciaövning efter skolan, sen skall jag hem, och ut och gå ! För just det! vi har inga prov mera ! :DD men läxor....

Nu ska jag gå och sova, för jag känner mig lite "febrig" och jag vill inte ha feber till fredagen och lördagen, för då händer det mycket jag inte får missa. :)

Här kommer två bilder jag fotade i Sverige, påväg till Ica ;D









NU -> SOVA !

Godnatt :)

Hemma i Finland

Hej
nu har vi kommit tillbaka hem från Sverige. Vi kom i morse. Det var jätteroligt att hälsa på syster E och hennes M. På fredagen var vi till Farsta centrum och på lördagen var vi på kalas. Igår, på söndagen, var vi in till Stockholms stan. Vi gick på julmarknaden. Det var kul att se julmarknaden i Sverige, för det har jag inte gjort förut. Efter det gick vi mest bara omkring, och sedan for vi och äta. Efter det kom vi hem och drack lite glögg och pepparkakor, och packade det sista.

Båtresan gick bra, och jag sov ganska bra. Bättre än på vägen till E & M.

Nu är jag jättetrött, eftersom jag steg upp så tidigt. Tyvärr måste jag nog ändå gå och läsa på prov nu. Imorgon har vi biologiprov, och som tur är det det sista provet vi har före jul, men det är också det sista biologiprovet vi har på nian.

Nu ska jag gå och leka kurragömma med I och sedan läsa på prov.

Tack så jättemycket för denna asaroliga helg. :)

Här kommer två bilder jag fotade på söndagen när vi var i Stockholm.






Den här julbelysningen gillar jag, eftersom det ser ut som små planeter :)


Nu ska jag läsa på prov !

Skriver senare, OM jag kommer hit ! :D

Tjingeling !


Shoppingen

Nu har vi kommit hem från shoppingen. Vi åkte först till Länna till Skopunkten där. Efter det for vi till Haninge Centrum.

Jag har faktiskt shoppat ganska mycket nu. Jag köpte en rock, skor, och en skjorta. Vi ska väl inte göra något nu, bara ta det lugnt tror jag, och göra oss klara för kalaset.

Igår kväll såg vi på " Fredag hela veckan" och i det programmet var det något program som en pojke sa " julen är god, tomtar är röda. Det röda är blod och tomtar är döda." Ganska grymt, men roligt ! :D

Nu ska jag sluta skriva. Jag tror jag ska läsa min nya tidning istället.

Hejdå !

Halloo

Nu har vi just alla vaknat här. Jag tänkte att jag skriver ett inlägg nu då, för dagen är ganska fullsatt. :)

Efter morgonmålet ska vi åka till Haninge Centrum. Efter det ska vi väl göra något smått och sedan ska vi på 50-årskalas. :)

Imorgon ska vi gå till Skansen, för de har jul där. Vi ska också in till gamla stan. :) Så det blir lite juligt imorgon.

Jag har inte shoppat någontingännu, men jag har lagt undan en skjorta och så ska jag köpa skor, och en annan skjorta. :P Lite julklappar ska jag också köpa.

Nu -> frukost !

Ha en bra dag :)

Nyt olen Ruotsissa ! ;D

Nu är vi i Sverige. :) båtresan gick helt bra, men det är nog tråkigt att åka båt. :P Idag jobbar både E och M, men E slutar ganska tidigt, så när hon har kommit hem ska vi åka till stan. :) Innan det ska jag, A och J gå till Ica Maxi och se lite. :)
Nu när jag tittar ut genom fönstret, så är det ganska mörkt ännu, men det beror nog på att klockan bara är 08.28 Svensk tid.

Jag tror inte att det kommer några bilder in hit nu i helgen. Men jag ska fotografera, så det kommer i vilket fall som helst bilder hit när jag har kommit tillbaka till Suomi. :)

Nu ska jag gå och kolla på TV, men jag skriver igen ikväll ! :)

Hejsan.

Jag vet. Jag har inte skrivit på länge, men jag har helt enkelt inte hunnit. Det har varit prov, prov och prov. Men nu är det nästan över. :) bara ett till nästa vecka på tisdag. Det är biologiprov. Huh. höstterminen slut, och det blir jullov. Efter jullovet börjar vårterminen ! tänk  vad tiden går. Snart börjar man gymnasiet, eller yrkesskola. Ojjojj :)

Imorgon åker, jag, J och A över till Sverige, och syster E och hennes M.Hos dem är vi ända till söndag kväll. Ska bli skoj :) det kommer nog inlägg därifrån, men jag vet int hur mycket bilder. Får se  :)

Nu ska jag i alla fall snart gå och sova. Men först en bild :)


Måndagen

Hejsan,
Jag kom hem för ungefär 45 min sen, så jag har bara hunnit se på Days of our lives, eller på finska , Päivien Viemää.
Det är konstigt med det programmet för att fast det inte är något extra bra, så kan jag inte sluta se på det. Det har väl blivit en vana att knäppa på TVn klockan 16.00 och titta på det. :) Idag ska jag läsa på provet då. Tyvärr. Jag får väl trösta mig med att det kommer Ugly Betty klockan 20.00 och Desperate housewives 21.00 :)

Igår var det 1a advent. Tänk vad tiden går!

Nej nu måste jag nog slita mig från datorn och ta mig till skrivbordet där tyskaböckrena ligger och väntar.

Ni får väldigt gärna kommentera alla ni som kikar in på min sida. :)

Här kommer en bild från gårdagen.

 


RSS 2.0